Over Ons

Ideaal Zorg werkt met een groep ervaren, zelfstandige zorgverleners, die de uiteindelijke zorg met aandacht en respect verlenen. Ook zij herkennen zich in onze waarden en handelen hiernaar. Integriteit, vertrouwen en deskundigheid zijn daarbij belangrijke kernwaarden, net als het bevorderen van uw welzijn.

Het team

 

Peter Hermans

Mijn naam is Peter Hermans. Als kind van tien jaar leerde ik Zuster van de Riet kennen. Zij werkte als wijkverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis in Dinteloord en stond in die tijd mijn moeder bij in de verzorging van mijn zusjes en broer. Zij vertelde mij de eerste verhalen over haar werk in het dorp. Daar was ik zeer door gefascineerd en zo werd de kiem gelegd voor mijn latere beroepskeuze. Met name bij mijn overstap van de ziekenhuiswereld naar de thuiszorg heb veel en vaak aan haar gedacht en heb ik haar tot voorbeeld genomen.

In 1973 ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige A in het toenmalige Hipplytusziekenhuis. In de jaren daarna heb ik mijn intensive care en wijkaantekening behaald in de repectievelijke voorlopers van het Erasmus MC en de Haagse Hogeschool.

Mijn eerste functie in de wijkverpleging vervulde ik in Delft. Daar kreeg ik vanuit het Kruiswerk Delft een deel van de Wippolder en de Rotterdamse weg e.o. toebedeeld en was daar ‘all-round’ verantwoordelijk voor de wijkverpleging, inclusief preventieve ouder- en kindzorg (0 tot 4 jaar) via de consultatiebureaus. Ik verzorgde het volledige zorgproces vanaf de eerste start, de indicatiestelling, de uitvoering en de afronding van de zorg. Dat werd een geweldige ervaring, in de thuissituatie kan de wijkverpleegkundige een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Daarbij vormt de persoonlijke vertrouwensband de basis voor de zorgverlening. In de jaren daarna heb ik in diverse functies binnen de thuiszorg gewerkt, maar altijd in dienst van het zorgproces.

Op 1-1-2015 veranderde er heel veel in de Nederlandse zorg. Twee-en-een-halfjaar geleden, in de aanloop naar die verandering, besloot ik mij weer volledig te richten op de uitoefening van mijn vak als wijkverpleegkundige. Een goede keus! Uiteindelijk besloot om dat via een eigen praktijk, zodat ik aan de ene kant maximale invloed zou hebben op de realisatie van mijn ideale beeld en aan de andere kant al mijn werkervaring zorg én organisatie zou kunnen benutten.

In de oriëntatieperiode ontmoette ik Wim en besloten we een samenwerking aan te gaan: voilá! Wij bouwen nu gezamenlijk aan een zorgnetwerk van zelfstandige (wijk)verpleegkundigen, die een gezamenlijk klantenbestand opbouwen en met elkaar zorg dragen voor borging van kwaliteit en waarneming.

Wim Bender

Mijn naam is Wim Bender en ben ruim 30 jaar verpleegkundige. Mijn keuze om verpleegkundige te worden, begon na het zien van de film ‘Opname’ van Werktheater waarin alle patiënten betutteld en gekleineerd werden. Ik dacht: “Dat kan ook anders”.

Het werken als verpleegkundige in combinatie met mijn opleiding in een ziekenhuis boeide mij zodanig dat ik ook meer over verpleegkunde in de psychiatrie wilde leren. Ik deed de  opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige in combinatie met het werken in de praktijk. Mijn honger naar kennis was daarna nog niet gestild en ging ik door met een opleiding op het gebied van management en projectmanagement, dit alles gericht op de gezondheidszorg.

Ik heb mij door de jaren heen ontwikkeld in de ouderenzorg, waar ik mijn somatische en psychiatrische kennis en ervaring goed kan inzetten. In de vele jaren in de sector van verpleeghuizen en verzorgingshuizen heb ik gewerkt in diverse functies waarbij ik altijd mijn enthousiasme voor de uitvoering van zorg en het contact met de patiënt behield. Humor, een luisterend oor of het voeren van een goed gesprek is het contact waar ik energie van krijg. Daarbij staat de kwaliteit van dienstverlening bij mij hoog in het vaandel. Iedereen wil menswaardig benaderd worden, ik bied dit door met rust op een gelijkwaardige en vriendelijke wijze het contact aan te gaan. Elke drie jaar laat ik mijn vaardigheden in verpleegtechnische handelingen toetsen want ook voor verplegen geldt ‘vakmanschap is meesterschap’.

In mijn werk blijf ik op zoek naar ideaalbeelden om zo scherp en kritisch te blijven. Hoe mooi is het om deze idealen vervolgens in een eigen bedrijf toe te kunnen passen! Toen Peter de naam Ideaal Zorg voorstelde, zag ik hier een verband mee en was de naam van ons bedrijf een feit.

Ideaal Zorg – basisgegevens:

Werken bij Ideaalzorg?
Klik hier.


Adres:
Phoenixstraat 66
2611AM Delft

Telefoon:
015-3647868

Email:
info@ideaalzorg.nl

Bank:
ING: NL 59 INGB 0008 1407 50
TRIODOS: NL 02 TRIO 0197 6165 50

Registraties:

  Algemeen
  KvK: 68984383
  AGB: 75752666

  Peter Hermans
  BIG register: 59009300230
  KIWA: 10731
  Kwaliteitsregister V&VN: 206420
  De Zorgprofessional: 232

  Wim Bender
  BIG register: 69002899230
  KIWA: 11189
  Kwaliteitsregister V&VN: 347169
  De Zorgprofessional: 238